Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına desteğimiz devam edecek.

Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına desteğimiz devam edecek.-1

United Initiators Genel Müdürü Yunus Düzmekik: Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına desteğimiz devam edecek.



"Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Manyas Gölü kıyısındaki Daskyleion Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları, United Initiators’un desteğiyle devam ediyor."

United Initiators Genel Müdürü Yunus Düzmekik, grup olarak Bandırma’daki ilk Çağ Kenti Daskyleion kazısına, buradaki değerleri gün yüzüne çıkarmak konusunda yardımcı olmak için maddi sponsor olduklarını söyledi.  

Genel Müdür Düzmekik, “Bu kazı alanında milattan önce 2400 yılında bir pişmiş topraktan yapılmış "Dionysos maskı" bulundu. Bu mask uluslararası tüm arkeoloji yayınlarında, kapak oldu. Burası milattan önce 4 bin yıla uzanan antik eserlerin olduğu bir alan. Bizim de aynı coğrafyada fabrikamız bulunuyor. Bu tarihi gün yüzüne çıkarmak için yardımcı oluyoruz.  Hem 2021 yılında hem de bu yıl desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

United Initiators olarak kültür varlıklarımızın gün yüzüne çıkarılması adına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Düzmekik, “Antik kentin canlanması için çalışan bu tarihi eserlerin gün yüzünü çıkmasını sağlayan kazıya başkanlık eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan İren’e, kazının canlı tutulması için verdiği destek nedeniyle özellikle Balıkesir Kültür Turizm Müdürü Sayın Mehmet Mazak’a da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ