United Initiators'un sponsorluğunda Daskyleion’da kazılar devam ediyor

United Initiators'un sponsorluğunda Daskyleion’da kazılar devam ediyor-1

United Initiators'un sponsorluğunda geçmişe ışık tutan antik kent gün yüzüne çıkıyor Daskyleion’da kazılar devam ediyor.



Balıkesir Bandırma’da bulunan Daskyleion Antik Kenti’nde kazı çalışmaları United Initiators'un sponsorluğunda  devam ediyor.  Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilk çağ kentinin gün yüzünü çıkmasıyla birlikte bölgede turizmin hareketlenmesi bekleniyor.

Frigler’den Lidya’ya Persler’den Makedonlara kadar birçok medeniyet ev sahipliği yapan Daskyleion Antik Kenti, arkeologların çapasıyla geçmişe ışık tutuyor. Bandırma’da Manyas Gölü’nün yanında bulunan antik kentte 1954 yılında başlayan kazı çalışmaları devam ediyor. Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Mazak, “Daskyleion’ın en önemli özelliği farklı medeniyetleri içinde barındıran bir kazı alanı olmasıdır” dedi. 68 yıldır devam eden kazılarda önemli bulgulara rastlandı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren ise “Bir Lidya Sarayı’na ait yapılarla karşılaştık. Buradaki en önemli bulgumuz dünyada ilk defa kazısı devam etmekte olan bir Lidya Mutfağı keşfetmiş olmamızdır” dedi.

United Initiators Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolga Celayer de “Daskyleion Antik Kenti’nin kazı sponsorluğunu, onarım çalışmalarını, çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Birçok Anadolu medeniyetine ev sahipliği yapmış mekanda, bir süre sonra çok önemli bir antik kent yükselecek. Burayı ülkemize yeni bir tarihi değer olarak hediye edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ